Tolerance or Ignorance-2 Gençlik Değişimi projesi hakkında...



Projenin konusu nedir? Nasıl uygulandı?

Erasmus+ Gençlik değişimi kapsamında Tolerance or Igonarence-1 projesini 2017 yılında
Italya, Ermenistan,Slovakya,Türkiye ve Macaristan ülkelerinin katılımı ile gerçekleştirdik.
Projenin ana teması mülteciler hakkında gösterilen hoşgörü ve önyargılar üzerineydi. Mültecilerin yaşadıkları ve karşılaştıkları zorlukları tartıştık ve çözüm yolları üretildi. Türkiye ve Italya'nın mültecilere diğer ülkere göre daha fazla evsahipliği yapması nedeniyle projede bu iki ülkeye olan sorumluluk fazlaydı.

Proje süresince farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledik. Bunlardan en dikkat çekici olanı flashmob etkinliği idi. Tüm katılımcıların görev aldığı dans gösterimiz Kosice Tren Istasyonunda büyük bir ilgiyle izlenmiştir.  Flashmob dans video linki burada bulabilirsiniz; (https://www.youtube.com/watch?v=Ds5FyCFcSr0)

2019 yılında gerçekleştirdiğimiz Tolerance or Igorance-2 projesinde 2 yıl boyunca yaşanan gelişmelerin ardından yeni tartışma konuları oluştu. Neydi bu konular? 'Asılsız haberler' gibi konulardı. İkinci kez gerçekleştirdiğimiz projede bu defa liselere giderek oradaki ogrencilere herkes kendi ülkeleri hakkında bilgiler verdi. Gençlerde; milletlere karşı oluşturulan önyargıyı yok etmekti.

Bu projenin gerçekleşmesinde başta Erasmus+ AB'ye ve projenin uygulayıcı SPACE kurumuna özellikle Martina Horkova ve ekibine teşekkür ediyorum. Katılım gösteren tüm ülkelerdeki arkadaşlara da geldikleri ve bizlerle bilgi paylaştıkları için ayrıca teşekkür ediyorum.

ve son olarak;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ve Türk ekibininde proje boyunca kullandığı slogan ile sözlerimi bitiriyorum;

'Peace at home Peace in the world'








Yorumlar